لپه نخود فرنگی گیاهی از خانواده حبوبات است. در واقع نخود فرنگی از گیاه نخود سبز بدست می آید. نخود لپه دانه بسیار ریزی است که قابلیت تبدیل شدن به لپه را داراست و از آن در مصارف مختلف از جمله برای فلافل استفاده می کنند.
در حال حاضر لپه یکی از حبوبات پرمصرف در میان مردم ایران می باشد.
لازم به ذکر است که لپه از نخود فرآوری می شود اما نمی توان هر نخودی را تبدیل به لپه کرد.
لپه نخود فرنگی
باید خاطر نشان کرد که نخود لپه محصولی است که براحتی قابل تبدیل شدن به لپه است که این کار در کارخانجات لپه سازی مختلف، انجام می گیرد.
از این رو لپه های تولید شده به این روش از نظر ظاهر و کیفیت باهم متفاوت می باشند که این امر بر قیمت این محصول نیز تاثیرگذار است.
لپه نخود فرنگی نیز که از نام آن پیداست، لپه ای است که از گیاه نخود فرنگی بدست می آید.
لازم به ذکر است که این گیاه قابل کشت در فواصل سرد سال می باشد.
خواص و مزایای لپه نخود فرنگی
لپه نخود فرنگی لپه ای است که بر اثر پوست کندن یا خشک کردن دانه های نخود فرنگی بدست می آید.
از جمله خواص بی شمار این لپه می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- کاهش وزن
- کاهش کلسترول خون
- جلوگیری از سرطان
- جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی
- کاهش فشار خون
- تنظیم قند خون
لذا با توجه به خواص ذکر شده، خرید و مصرف این لپه به افراد در گروه های سنی مختلف، توصیه می شود.
به طور کلی می توان گفت که لپه دانه ای پوست کنده شده است که ارزش غذایی بالایی دارد، به گونه ای که می تواند جایگزین گوشت مصرفی باشد.
به طور معمول لپه از سه نوع گیاه به دست می آید که عبارتند از:
- نخود فرنگی
- نخود معمولی
- نخود کفتری
که نوع سوم بیشتر در ایران مرسوم است.
برای تهیه لپه از این گیاهان بعد از جداسازی پوست و غلاف آن، توسط دستگاه های مخصوص، تقسیم و خشک می شوند.
بعد از این مرحله لپه آماده شده روانه بازار شده تا در تهیه غذاهای مختلف به مصرف برسند.
از جمله غذاهایی که توسط لپه نخود فرنگی، طبخ می شود، فلافل است.
فلافل به دلیل طعم فوق العاده ای که دارد محبوبیت بسیاری به ویژه در جنوب کشور بدست آورده است.
بدون دیدگاه